Om

Kontakta oss

info@rapid-3dlab.se

Företaget

Vi har lång erfarenhet inom 3D utskrifter och Computer-Aided Design (CAD). Rapid-3DLab har erfarenheter redan från 2005 inom den revolutionerande 3D printing tekniken vi har idag, och besitter den förmåga och kunskap som krävs för att skapa och genomföra de projekt vi på Rapid-3DLab tar oss an. Grundaren är kreativ ägare av bolaget som grundades 2016 och driver personligen alla projekt på företaget.

Rapid-3D-Lab är verksam inom friformstillverkning nischat mot elektronik och kretskorttillverkning branschen. Vår fokus är funktionella end-use produkter och detaljer. Några exempel på end-use produkter som används i produktion av våra nuvarande kunder är fixturer, jiggar, verktyg, paletter till selektivlödmaskiner, detaljer till burn-in skåp med mera. 3D-utskrift jämfört med traditionell tillverkning ger både kortare ledtid och betydligt billigare prototyper/produkter i mindre kvatiteter, men även möjligheten till att skapa komplexa detaljer med millimeter precision som annars anses omöjligt i traditionell CNC tillverkning.

Prova vår 3D produktions kalkylator

Har ni en färdig fil på det ni behöver ha tillverkat? Prova vår kalkylator och få ett estimat direkt, vi skickar sedan en offert och levererar dagen efter!

Vi samarbetar med företag, stora som små.

0 +
Företags samarbeten
0 +
Års erfarenhet
0 +
Färdigställda projekt

3D Utskrifter av högsta kvalitet - aldrig en missnöjd kund! Höga krav på oss själva där kvalitet och kunden står i fokus.

Oavsett om ert företag tillverkar kretskort, testutrustning eller andra tillverkningar där ESD godkända material är ett krav så kan vi hjälpa till.

Mycket inom EMS branschen tillverkas med hjälp av CNC fräsning där snittet ligger på 600-1000kr/h i Sverige vilket är väldigt dyrt till skillnad från 3D utskrifter som kostar 145-300kr/h i maskintid beroende på storleken på projektet. Vi uppnår ett mer noggrant resultat med millimeterprecision till de allra minsta detaljerna på exempelvis ett kretskort.

Utöver vår expertis inom tillverkning av utrustning med ESD godkända material har vi ett brett materialval för tillverkning av till exempel prototyper och enstaka utskrifter på detaljer som inte finns tillgängligt på den öppna marknaden.

Utvecklar ni en ny produkt där ni behöver en prototyp med noggrann precision och fina ytor? Då hjälper vi er, allt ifrån utveckling till utskrift av prototypen.

maila till oss om ni behöver hjälp så bokar vi in ett möte!

Ni hittar våra kontakt uppgifter här.

Kreativitet är ett av Rapid-3Lab's nyckelord.