Historia

Rapid-3DLab grundades med tanken att det finns mycket bättre och snabbare sätt att tillverka saker. Tillverkningsinnovationen har stagnerat under de senaste århundradet och den ursprungliga vågen av traditionell innovation och tillverkning hade många löften. Dessa initiala framsteg till traditionell tillverkning kostade för mycket pengar, tog för lång tid eller använde material som gav delar där de var för bräckliga och kortlivade för att påverka tillverkningsmiljön.

Redan 2005 såddes ett frö hos grundaren till företaget vi har idag via CNC tillverkning och fräsning av komplexa med mer specifika delar, men som inte var tillräckligt kostnadseffektivt om ens möjligt att utföra med den traditionella tillverkningsmetoden. 3D utskrifterna var nära och tog sig framåt i utvecklingen, men marknaden ansågs ännu inte redo. Verksamheten fortsatte i några år till och från med den traditionella CNC tillverkningen fram tills en av de största, och vad vi ansåg vara de mest innovativa grundarna till moderna 3D utskrifter föddes 2013, Markeforged, fröet hade börjat gro.

Grundaren investerade i sin första industriella 3D skrivare 2016 och startade bolaget Rapid-3DLab samma år.

Bransch

Med en 3D skrivare, hög kompetens inom CAD och över 25 års erfarenhet bakom oss inom EMS tillverkning riktade vi in oss på ESD godkända material för tillverkning av funktionella end-use produkter och detaljer inom kretskortstillverkning och elektronikbranschen. 3D-utskrifter gav oss både kortare ledtid och betydligt mycket billigare prototyper och produkter jämfört med traditionella CNC tillverkningen. Vi kunde nu skapa mycket mer komplexa detaljer med millimeter precision som annars anses omöjligt inom annan tillverkning.

Nutid

Sedan starten 2016 har vi investerat i en sofistikerad maskinpark med de bästa och mest innovativa maskinerna på marknaden och har hittills en kapacitet på 240 timmar 3D utskrifter per 24 timmar och det bara växer för varje månad, med ett mål att kunna skriva ut över 1000 timmar per dygn inom en väldigt snar framtid.
Som Sveriges snabbast växande bolag inom friformstillverkning, 3D-utskrifter, 3D-scanning och CAD ser vi till att alltid ligga i framkant med utrustning och materialval. Våran maskinpark går dygnet runt för att säkerställa snabba leveranser av absolut högsta kvalitet på marknaden.

Framtid

Vi anser oss stå i framkant inom branschen för 3D utskrifter och ska fortsätta göra det, därför lägger vi största vikt på alla investeringar vi gör för att kunna fortsätta leverera hög kvalitet av tjänster och produkter till våra kunder, stora som små. För att följa vår utveckling kan ni läsa mer om Rapid-3DLabs framtid i vårt nyhetsflöde.

Kontakta oss idag för kostnadsfri offert: info@rapid-3dlab.se

Nyhetsflöde Rapid-3dlab