Rapid-3DLab Har stängt sin verksamhet tillsvidare. Tidigare avtalskunder hänvisas till mail.

3D Scanning

Skicka din förfrågan till info@rapid-3dlab.se för offert på 3D Scanning – Vi kopierar och kan sedan tillverka åt dig.

3D Scanning till tillverkning...

...Vi 3D Scannar och tillverkar åt dig

3D Scanning till CAD är något vi ofta får i uppdrag av kunder där de vill ha en del, verktyg eller annat objekt kopierat och tillverkat men i själva verket saknar STEP eller CAD filer för det. Du kan enkelt posta in eller låta oss hämta objektet du vill ha en kopia på. Kontakta oss på info@rapid-3dlab.se för vidare information.

3D-scanning underlättar och minimerar CAD tiden och arbetet man behöver lägga ner för att manuellt kopiera och tillverka en reservdel, verktyg eller annat objekt som tar onödig tid. Vi kopierar helt enkelt vad som helst med hjälp av 3D Scanning. Våra 3D Scanners kopierar fysiska objekt med en noggrannhet på 0,005mm. 

Med hjälp av vår 3D Scanner kan vi snabbt och enkelt kopiera en fysisk del åt dig. Dessutom kan vi tillverka den om du så önskar. Eller bara direkt överlåta en färdig CAD eller STEP fil som är redo för tillverkning om du har egna maskiner på företaget. Du får alltså en komplett 3D-modell av oss på det vi scannat åt dig.

Vi 3D Scannar ditt projekt, kontakta oss

tomas hemstrom profilbild rapid-3dlab ab

Tomas

Kreativ VD & Grundare

info@rapid-3dlab.se

Rapid-3DLab

3D-Scanning

3D scanning är en process där man med hjälp av teknik analyserar ett objekt eller omgivning för att samla in data på dess form och färg. Den insamlade datan använder vi sedan för att omvandla det verkliga objektet till en 3D modell alternativt en CAD ritning.

3D-modellen kan sedan användas i additiv tillverkning där vi printar ut er modell. Ni kan alltså snabbt och enkelt massproducera något som det inte finns ritningar på.

En 3D-skanner kan baseras på många olika tekniker, alla med sina egna begränsningar, fördelar och kostnader. Till exempel kan scanning tekniken stöta på flera svårigheter när man scannar glänsande, reflekterande eller transparenta föremål men å andra sidan löser vi det problemet enkelt med manuell hantering i CAD-programmet.

Den insamlade 3D-datan är användbar inom en mängd olika områden. Vanlig användning av denna teknik inkluderar augmented reality (AR), robotkartläggning, industriell design, reverse engineering och prototyping (Framtagning av prototyper). Kvalitet kontroll/inspektion och digitaliseringav kulturella artefakter.

Läs mer om alla våra övriga tjänster HÄR.