Tjänster

Kontakta oss

info@rapid-3dlab.se

3D tillverkning, Prototyper, 3D Scanning & CAD projekt.

Hos oss får ni en helhetslösning där allt ingår. CAD, 3D Scanning och 3D utskrifter 1-1000+ komponenter.

Vi tillverkar era jiggar, fixturer, burn-in skåp m.m.

3d-utskrifter-3d-prototyper-serietillverkning
esd godkända fixturer

ESD Godkända jiggar & Fixturer

Jiggar, fixturer, löd-paletter, brätte för SMT-maskiner – Vad er verksamhet än behöver, hög kvalitet och konkurrens kraftiga fördelar mot traditionell tillverkning. Spar tid och pengar på produktion genom 3D utskrivna detaljer! Som självklart är ESD Godkända och säkra för användning inom produktion av elektroniska komponenter.

Skicka en STEP & Gerber fil till oss på objektet ni önskar skriva ut så 3D printar vi det samma dag. Saknar ni STEP & Gerber fil för objektet kan vi hjälpa er med CAD ritning och 3D utskrift, då måste vi ha en fysisk del av objektet som ska skrivas ut.

test utrustning ems tillverkning

Test utrustning inom elektronik-tillverkning

Testar er verksamhet elektronisk utrustning eller annan känslig utrustning som kräver precision och ESD godkända och säkra material? Vi kan tillverka delarna ni behöver!

Vi har hjälpt flertalet företag att tillverka utrustning som används vid test av eletronisk utrustning, vi har till exempel jobbat mycket med tillverkning av detaljer till Burn-In skåp men även andra kund unika fixturer för test av elektronik utrustning, helt utan begränsningar för vad just ni behöver.

3d-utskrifter-enstaka-utskrifter-prototyper

Prototyper

Jobbar ert företag med framtagning av nya produkter eller är ni i behov av produkter, reservdelar eller verktyg som inte finns på den öppna marknaden? Då har ni kommit rätt, vi kan tillverka det! Skicka er STEP fil till oss med en färdig modell så skriver vi ut den och skickar den färdiga 3D utskrivna detaljen till er!

cad tjänster i västerås

CAD Projekt & CAD Ritningar

Vi jobbar mycket med CAD ritningar och har möjlighet att av ett fysiskt objekt från er rita av detta i CAD för att få fram en ritning och en 3D ritning som senare kan användas för att massproducera detta objekt i våra 3D skrivare.

Produkt utveckling

Utvecklar ni en ny produkt? Låt oss vara med! Vi kan hjälpa er från att rita produkten i CAD till att skriva ut den första färdiga prototypen.

3d-scanning-cad-projekt-3d-scanner-3d-utskrifter

3D Scanning & Reverse Engineering

Med hjälp av vår 3D skanner kan vi snabb och kostnadseffektivt skanna av detaljer ni saknar ritningar på. Vi behöver ha en fysisk del på det ni vill återskapa, vi skannar av den och gör det till en färdig STEP fil så den snabbt och enkelt kan användas för att produceras i våra 3D skrivare. Exempel på arbeten vi gjort inom detta område är special verktyg eller reservdelar. 3D Scanning till STEP fil.

Oändliga möjligheter - Oändligt produktutbud

Möjligheterna är nästintill oändliga med 3D utskrifters millimeterprecision som ersätter den gamla generationens CNC tillverkning med kortare ledtider och lägre priser på material samt maskintid. Alla våra utskrifter är tillräckligt starka för att användas direkt i produktion – Funktionella end-use produkter av högsta kvalitet.

Prototyper, serietillverkning, CAD ritningar – Vi hjälper er!