Tjänster

Kontakta oss

info@rapid-3dlab.se

Tjänster

Alla former av 3D utskrifter, 3D Scanning & CAD projekt

Klicka på rullgardinsmenyn till höger om denna kolumn för att läsa mer utförlig beskrivning.

Hos oss får ni en helhetslösning där allt ingår. CAD, 3D Scanning och 3D utskrifter 1-1000+ komponenter.

ESD Godkända material är det vi jobbar mest med och som de flesta av våra kunder kräver vid tillverkning. Vi erbjuder därför ett stort utbud av ESD godkända material i vår tillverkning. Vi hjälper självklart till med att välja det material som är bäst lämpat för just ert projekt.

Exempel på material vi använder i dagsläget:

 • ESD godkänd ONYX (Kolfiber/Nylon blandning)
 • PA6-CF (Går att förstärka med kolfiber, glasfiber, värmetålig glasfiber och kevlar när det krävs)
 • PEEK 
 • PEKK (Klarar kontinuerliga temperaturer på 260 grader och peakar på 350 grader)

Våra material är perfekta lösningen för exempel fixering av kretskort & komponenter genom en lödningsprocess (seletivlödning, våglödning & yt-ugn).

Även tillverkning av test utrustning inom elektronik & industri lämpar sig dessa material.

Vi gör alla typer av 3D utskrifter åt företag, inom produktion, prototyper, reservdelar, special verktyg – det finns inga begränsningar på vad vi kan tillverka åt er.

 • Serietillverkning 1-1000+ detaljer
 • Enstaka utskrifter
 • Prototyper för er som utvecklar nya produkter
 • Mängder av materialval
 • Kemikalie och trycktåliga material
 • Exempel på material vi ofta använder oss av: Kolfiber, Kevlar, Nylon, PEEK, ONYX med möjlighet att blanda material för oslagbar kvalitet och hållbarhet. Vi hjälper er välja rätt material vid tillverkning.
 • Material lättare än aluminium starkt som stål

När ni saknar en ritning eller korrekt fil på en reservdel som är praktiskt taget omöjlig att få tag i så kan vi 3D scanna den åt er och göra en ritning som vi sedan kan använda för att skriva ut reservdelen åt er – Reverse engineering där vi utifrån ett befintligt objekt skapar en ritning och inte tvärt om.

Vi utför CAD uppdrag där fokus ligger på generativ design i CAD miljön som är perfekt för 3D-printning.

Har ni en idé på önskad detalj men saknar resurs för 3D CAD så hjälper vi er med enbart en STEP fil från er eller en fysisk del till det som ska CADas, vi skapar i vår tur en komplett CAD ritning och skriver ut projektet åt er om så önskas.

3d-utskrifter-3d-prototyper-serietillverkning
bratte-smt-maskiner-yt-komponenter-3d-utskrift-3d-produktion

Kretskortstillverkning EMS

Jiggar, fixturer, löd-paletter, brätte för SMT-maskiner – Vad er verksamhet än behöver, hög kvalitet och konkurrens kraftiga fördelar mot traditionell tillverkning. Spar pengar på produktion genom 3D utskrivna detaljer!

test-utrustning-elektronik-komponenter

Test utrustning

Testar er verksamhet elektronik utrustning eller annan känslig utrustning som kräver precision och ESD säkra material? Vi kan tillverka delarna ni behöver!

Oändliga möjligheter - Oändligt produktutbud

Möjligheterna är nästintill oändliga med 3D utskrifters millimeterprecision som ersätter den gamla generationens CNC tillverkning med kortare ledtider och lägre priser på material samt maskintid. Alla våra utskrifter är tillräckligt starka för att användas direkt i produktion – Funktionella end-use produkter av högsta kvalitet.

Prototyper, serietillverkning, CAD ritningar – Vi hjälper er!