Material till 3D Utskrifter & Tillverkning

Skicka din förfrågan till info@rapid-3dlab.se för offert.

PEEK, Kolfiber, Nylon, Kevlar mm

...Vi använder de tuffaste materialen på marknaden

Vi fokuserar vår tillverkning av 3D utskrifter med high-end material. PEEK & PEKK med olika typer av material blandningar är de termoplaster vi tillverkar stora delar av alla komponenter. Vi anpassar tillverkningen efter ditt behov. Materialen kan blandas med till exempel: Kevlar, Kolfiber och Nylon. De finns även som ESD godkända alternativ som lämpar sig bra inom elektroniktillverkning.

Vi använder avancerade tekniker för att blanda material till våra 3D utskrifter och kan därmed tillverka plast detaljer som tål temperaturer på över 280 grader och är starkt som stål.

PEEK är lämplig att användas inom elektroniktillverkning, rymdindustrin. Bil och flygindustrin har också mycket användning av PEEK tack var det hållfastheten och styrkan i materialet.

Båtar, offshore och även oljeindustrin har stor användning av termoplaster som PEEK när det kommer till material och 3D utskrifter. Eftersom PEEK tål kemikalier.

ESD Godkäna material

ESD Godkända material passar till företag som tillverkar elektronik komponenter, tillbehör till kretskort eller kretskort själva. Våra ESD godkända plast material tål upp till 280 grader. Denna behandling går att välja till. Därför lämpar sig materialet till detaljer som går i selektivlödmaskiner, burn-in/test detaljer och fixturer. Med de ESD godkända materialen kan du få fixturer, jiggar och andra detaljer 3D tillverkade av oss.

Övriga material för prototyptillverkning

Självklart erbjuder vi 3D utskrifter i andra material utöver våra extrema termoplaster. Termoplasterna lämpar sig i end-use produkter som kräver extremt hög kvalitet och hållbarhet. Vi erbjuder bland de vanligaste plasterna som ofta används inom prototyptillverkning. Exempel på dessa material är:

Vi kommer att lägga upp en lista med alla tillgängliga material här inom kort.

3D printa ditt projekt idag, kontakta oss

info@rapid-3dlab.se

tomas hemstrom profilbild rapid-3dlab ab

Tomas

Kreativ VD & Grundare

jens stonelof profilbild rapid-3dlab ab

Jens

Idéspruta och "doer"

Rapid-3DLab | 3D Utskrifter & Tillverkning

Material till 3D utskrifter

FDM Tillverkning av materialet

3D-Filament (Materialet) tillverkas med en process för uppvärmning, extrudering och kylning av plast för att förvandla plast-nudlar till den färdiga produkten. Till skillnad från en 3D-skrivare dras glödtråden snarare än att skjutas genom munstycket under tillverkningen av materialet. Filamentets diameter definieras av processen som sker efter att plasten har värmts upp snarare än diametern på strängsprutmunstycket. En annan kraft och hastighet appliceras på glödtråden när den dras ut ur strängsprutan för att definiera glödtrådens bredd, oftast 1,75 mm eller 2,85 mm i diameter.

Plastnudlarna är alltid vita eller klara vid tillverkning. Pigment eller andra tillsatser tillsätts till materialet innan det smälts för att skapa färgat filament eller ett filament med speciella egenskaper, t.ex. ökad hållfasthet eller magnetiska egenskaper. Dvs blandning av material.

Innan filamentet extruderas värms nudlarna till 80 ° C för att torka ut och minska vattenhalten som finns i plasten. Plastnudlarna måste torkas eftersom många termoplaster är hygroskopiska och extrudering eller tillverkning av fuktig plast orsakar dimensionella brister. Slutprodukten måste alltså hållas helt torr ända fram till slutprodukten är tillverkad för att undvika brister i tillverkningen.